1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Samsung heeft bekend gemaakt dat het is begonnen met de massaproductie van 64 GB solid state drives (SSD) met een 3 Gb/s SATA II interface.

Volgens de fabrikant zijn de nieuwe schijven ongveer 60% sneller dan hun SATA I voorgangers en kunnen ze leesnelheden van 100 MB/s halen en schrijfsnelheden van 80 GB/s. Het stroomverbruik blijft op een niveau van 1,45 watt, minder dan de gemiddelde 2 watt die 1,8" harde schijven verbruiken.

"Terwijl er altijd een markt zal zijn voor de conventionele harde schijf zien we een stijgende vraag naar onze nieuwe SSD’s, vooral nu ze beschikbaar zijn met een SATA II interface," aldus Jim Elliott, directeur van flash marketing bij Samsung Semiconductor. "SSD technologie is vooral handig voor bedrijven en de high-end notebookmarkt vanwege zijn grote prestaties, evenals het voordeel van geen downtime en snellere werking."

The SATA II schijf wordt al verscheept en zal vlug commercieel verkrijgbaar zijn in "geselecteerde Dell en Alienware notebooks", aldus Samsung.