1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Virtual Console van de Nintendo Wii is al enige tijd populair bij de Wii-eigenaren. Binnenkort kunnen zij via een nieuw spelsysteem genieten van klassieke spellen uit de tijd van de Commodore 64.

Dit zal een toevoeging worden op de spellen van onder andere SEGA, Turbografx en NEOGEO die momenteel al beschikbaar zijn op het Wii-winkelkanaal.

De Commodore 64 genoot in de jaren tachtig enorme populariteit. Het model verkocht naar schatting zo’n 22 miljoen exemplaren en zo’n 4000 spellen werden voor het systeem uitgebracht.

"De enorme impact die de Commodore 64 had op het spelen van videospellen is vandaag de dag nog steeds voelbaar. Veel gamers hebben goede herinneringen aan deze computer en de bijbehorende spellen. Door samen te werken met Nintendo zorgen we ervoor dat toekomstige gamergeneraties ook kunnen genieten van enkele van de populairste en meest gespeelde spellen uit de geschiedenis; spellen die een revolutie ontketenden op het gebied van computerspellen. Op deze manier blijft de C64-erfenis behouden in de harten van de gamers", aldus Bala Keilman, algemeen directeur van Commodore Gaming.

International Karate en Uridium zijn onder de spellen die als eerste verkrijgbar zullen zijn. Er zullen regelmatig nieuwe spellen worden toegevoegd aan de Commodore 64-catalogus. De prijs zal 500 Wii Points per stuk zijn en alleen via het Europese Wii-winkelkanaal gedownload kunnen worden.