iTunes nummer twee retailer in de V.S.

Apple heeft gisteren bekendgemaakt dat het volgens de allerlaatste gegevens van NPD, een bedrijf dat marktonderzoek doet, de tweede muziekretailer in de Verenigde Staten is. Wal-Mart is nog steeds onbetwistte marktleider, maar ook die positie lijkt met deze enorme groei van iTunes niet onaantastbaar.

iTunes nummer twee retailer in de V.S.Apple heeft op dit moment meer dan 50 miljoen geregistreerde iTunes Store-klanten die gezamenlijk voor meer dan 4 miljard nummers hebben gekocht. Daarnaast was Eerste Kerstdag in 2007 de dag waarop Apple maarliefst 20 miljoen nummers in één dag heeft verkocht. De gegevens zijn gebaseerd op recent marktonderzoek naar de hoeveelheid verkochte muziek over heel 2007.

“We willen alle 50 miljoen muziekliefhebbers bedanken die hebben geholpen om deze mijlpaal te bereiken”, aldus een trotse Eddy Cue, Apple’s vice president van iTunes.
“We gaan nog meer mooie functies zoals iTunes Movie Rentals aan iTunes toevoegen om onze klanten nog meer redenen te geven om van iTunes te houden.”

Sinds november 2005 stijgt het bedrijf al in de ranglijst voor muziekverkopen. Het bedrijf stond met de iTunes Store op de derde plaats sinds juni afgelopen jaar. Het is niet ondenkbaar dat met een dergelijke groei als deze Apple Wal-Mart nog van de eerste plaats gaat verdringen.

Bron:Apple