1 min Applications

Gates: “Google kent zakelijke behoeftes niet”

Microsoft-voorzitter Bill Gates heeft tijdens een Sharepoint-conferentie in Seattle gezegd dat Google Talk geen concurrent is voor Sharepoint van Microsoft.

Gates: “Google kent zakelijke behoeftes niet”Volgens Gates snapt Google weinig van de zakelijke behoeftes omdat Google haar strategie meer gericht is op consumentenzaken.

Op een vraag uit het publiek of Google een concurrent was van Sharepoint gaf Gates het volgende antwoord; "Het zijn de programma’s van Google die niet de mogelijkheden hebben, zoals die van ons dat wel hebben. De dag dat Google hun hulpmiddelen aankondigde was hun beste dag. Herinnert iemand zich Google Talk nog? Ik kan amper de naam onthouden, maar het had de wereld moeten veranderen", aldus Gates. Het antwoord werd met veel gejuich en geklap uit het publiek begroet.

Ook werden er vragen gesteld over de mogelijke overname van Yahoo door Microsoft. Volgens Gates zal deze overname weinig voor Sharepoint uitmaken, maar hij liet wel weten hoe belangrijk zoeken op internet voor Microsoft is.

"De deal met Yahoo laat wel onze halstarrigheid zien wat betreft zoeken op het internet, maar het is moeilijk om te zeggen of de deal doorgaat", aldus Gates.

Bron:eWeek