1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Toen Rockstar aankondigde dat GTA IV een online mode zal krijgen gingen heel wat fans uit hun dak. Maar wat zou er gebeuren als Rockstar straks een GTA-spel uitbrengt dat zich specifiek richt op het online-gebied?

GTA IV moet nog altijd in de winkels verschijnen, maar Rockstar oprichter Sam Houser heeft in een interview met het Amerikaanse blad EGM al gesproken over een eventuele nieuwe GTA game. Het gaat hier echter niet om een vervolg maar om een gloednieuwe versie die zich enkel zal gaan richten op het online-gebied. Tegenover EGM verklaarde Sam Houser namelijk een GTA MMO als een grote mogelijkheid te beschouwen. Hij deelde echter direct mee dat er op korte termijn hiervoor nog geen plannen zijn.

Als er ooit een GTA MMO zal verschijnen, dan wil Houser dat de game aansluit op de huidige MMO games. De game moet genoeg diepgang bieden, en het belangrijkste is dat het hele concept van GTA goed verwerkt moet worden. Daarnaast zal het zeker niet de bedoeling zijn dat spelers om de haverklap elkaar doodschieten of platrijden. Wat er dus vastgesteld kan worden is dat Rockstar nog heel wat werk voor de boeg heeft, mochten ze ooit een GTA MMO uit willen brengen.