2min

De populaire bittorrentwebsite Mininova werkt op het moment samen met een Nederlandse universiteit aan de ontwikkeling van een online videostreamingdienst. Deze dienst kan later eventueel geïntegreerd worden in de website.

De nieuwe service zal in eerste instantie in een bèta-fase gelanceerd worden voor een klein aantal Mininova-gebruikers. Wanneer de bèta-versie toegankelijk wordt voor iedereen is helaas nog niet bekend.

Het team, Tribler team genaamd, is een groep van ontwikkelaars die studeren aan de technische universiteit in Delft. Deze groep ontwikkelaars heeft zeer veel ervaring wanneer het gaat om videospelers en online streaming hiervan.
Mininova is ook van plan om het open source programma van de groep te gebruiken. Dit programma heeft de naam Swarmplayer meegekregen. Met deze speler hebben de bèta-testers dan ook de mogelijkheid om naar de broncode te kijken van de speler om te zien hoe alles nou werkt.
Ook liet men weten dat de eerste tests enkel toegang zullen bieden tot 3.000 speciaal aangewezen torrents. Hier onder vallen films, boeken, muziek en software. Wanneer de lijst waarop deze speciale torrents staat bekeken wordt dan ziet men dat er ook een aantal bekenden namen op staan. Op deze lijst staan bijvoorbeeld films als The Bourne Ultimatum, Ratatouille en American Gangster. De licenties om deze films te tonen schijnen echter niet aanwezig te zijn.

Mininova blijft daarnaast één van de meest bekende torrentwebsites die er bestaat. Slechts drie maanden na de aankondiging van haar drie miljardste download kondigde zij alweer haar vier miljardste download aan. De oprichter van de website heeft afgelopen maand ook publiekelijk bekend gemaakt dat het aantal torrentdownloads elk half jaar verdubbelt.

Ondanks het feit of het nou legaal is wat de website doet of niet, het is nog geen enkele instantie gelukt om de website uit de lucht te kunnen halen.