1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft een stap gezet in de wereld van dataportabiliteit door te gaan samenwerken met Facebook, Bebo, Hi5, LinkedIn en Tagged. Er worden onderling gegevens uitgewisseld.

Microsoft heeft een functie opgezet die ervoor zorgt dat Facebook-contacten eenvoudig toegevoegd kunnen worden aan de MSN-lijst. In de toekomst komt deze functie ook beschikbaar voor Bebo, Hi5, LinkedIn en Tagged. Voor mensen die nog geen Facebook hebben, maar wel MSN is er een mogelijkheid om een uitnodiging te verzenden tot het aanmaken van een Facebook-account.

Google, Facebook en Microsoft zijn een werkgroep gestart genaamd dataportability.org. Dit project moet ervoor zorgen dat men altijd gemakkelijk bij zijn contacten kan. Microsoft benadrukt echter wel dat deze dienst geen onderdeel uitmaakt van dit project.

Google’s e-maildienst GMail heeft deze functie, in samenwerking met Facebook, echter al langer. Om deze reden denkt Erick Schonfeld van TechCrunch dat het om een inhaalslag gaat.

Microsoft heeft aangegeven rekening te houden met de privacy van de gebruiker. "We zijn ervan overtuigd dat we slechts dragers zijn van de data van een consument. Consumenten zijn de enigen die kunnen kiezen of en hoe ze hun gegevens delen. En dat dan op de meest veilige manier," zo stelt Microsoft.