2min

Tags in dit artikel

, ,

Een modchip bedrijf in het Britse Leicestershire is door de Engelse politie opgerold. Dit na aanleiding van de door ELSPA aangeleverd bewijsmateriaal. Bij de inval van de politie zijn er tot dusver twee personen opgepakt.

De ELSPA kwam het illegale bedrijf op het spoor na intensief onderzoek in samenwerking met de Trading Standards Department. Tijdens de inval kwam de politie onder andere een machine tegen die diende voor het massaal produceren van de illegale chips. Ook had de Britse politie maar liefst 2000 chips in beslag genomen, waar een groot deel bedoeld was voor de Wii. Maar er zaten ook een aantal chips tussen, die voor de Xbox 360 en PS2 bedoeld waren. Naast de illegale chips zijn er ook nog een aantal consoles in beslag genomen.

Een woordvoerder van Nintendo reageerde natuurlijk blij maar had ook iets te melden voor modchip-gebruikers. "Een Wii-modchip lijkt erg aantrekkelijk, maar het is waardeloos. Zeker sinds de komst van Mario Kart Wii. Nintendo zal nooit ondersteuning verlenen aan mensen die hun console gemodchipped hebben. Daarnaast moeten mensen wel heel erg stom zijn om te denken dat we online-gaming niet zo gemakkelijk kunnen blokkeren. Zeker als je nagaat dat we momenteel in een tijdperk leven waar digitale media niet meer weg te denken is. Kortom, de enige echte Wii-ervaring kun je alleen krijgen met een Wii zonder modchip."

ELSPA liet tevens weten dit als een grote stap te zien in strijd tegen piraterij. Jaarlijks lijden bedrijven in de game-industrie door piraterij enorme verliezen. Als je nagaat dat de ontwikkelingskosten van een game gemiddeld al gauw rond de 20 miljoen pond ligt, kan je al snel concluderen hoeveel inkomsten deze bedrijven door illegale praktijken dus mislopen.