1 min

Tags in dit artikel

, ,

De directeur van KPN, Scheepbouwer, heeft de kwartaalcijfers vrijgegeven van het gebruik van mobiel internet. In deze cijfers valt duidelijk te zien dat het gebruik van mobiel internet steeds meer toeneemt en dat het langzamerhand inloopt op de teruglopende vaste telefoonlijnen.

Men denkt dat de enorme groei te danken is aan de kwaliteit van het UMTS-netwerk (Universal Mobile Telecommunications System) op dit moment en de kaarten die het mogelijk maken om mobiel te internetten op een laptop. Ook zouden de veilingen van dure UMTS-licenties na acht jaar eindelijk hun vruchten afwerpen.

KPN gaat er vanuit dat de reclamecampagne van Goeiemoggel ook haar steentje heeft bijgedragen aan het mobiel internetten. Volgens KPN zou de reclamecampagne van Goeiemoggel het e-mailen via een smarthphone door middel van GPRS populairder hebben gemaakt. Ook zouden mensen op internet steeds vaker informatie zoeken op trefwoorden zoals UMTS, GPRS en smartphone. Men verwacht daarom ook dat binnen een periode van vijf jaar één op de drie mobiele toestellen een smartphone zal zijn.

Door de groeiende populariteit op dit moment is er meer aandacht gekomen voor domeinnamen, zoals UMTS.nl. Daarom heeft het veilinghuis Sedo ook een veiling gestart met de domeinnaam UMTS.nl die zal lopen van twee tot negen mei. Overige domeinnamen die waarschijnlijk gaan circuleren tussen eigenaren zijn smartphone.nl en GPRS.nl die op het moment van schrijven ook te koop staan.