AT&T, de exclusieve iPhone-provider in de Verenigde Staten, heeft WiFi-toegang voor bestaande iPhone-gebruikers in de V.S. geactiveerd.

Nadat vorige week bekend werd dat AT&T WiFi-toegang had geactiveerd, meldden gebruikers afgelopen maandag dat de dienst weer gedeactiveerd was. Inmiddels is de dienst weer geactiveerd en is ook de website van AT&T aangepast.

Door de WiFi-toegang kunnen iPhone-gebruikers gebruik maken van meer dan zeventienduizend hotspots in de gehele Verenigde Staten, waaronder ook die van koffieketen Starbucks. De dienst is gewoon gratis en hoort bij de bestaande abonnementen.

Naast hotspots bij Starbucks breidt AT&T de dienst ook uit naar andere openbare plekken zoals boekenwinkels, hotels, vliegvelden en andere winkels. Gebruikers kunnen door middel van de Hotspot Locator de dichtsbijzijnde hotspots vinden. Een woordvoerder van AT&T weigerde commentaar te geven en dus is het mogelijk dat AT&T de knop nogmaals weer op ‘uit’ zet alvorens een officiële aankondiging te doen.