min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Waar we onlangs al konden melden dat Grand Theft Auto IV al zes miljoen exemplaren wist te verkopen heeft Microsoft via GameScoreBlog, een site welke door Microsofts marketing-team wordt aangedreven, al percentages geschat als het gaat om de tussenstand tussen verkopen voor de PS3 en Xbox 360-consoles.

Volgens GameScoreBlog waren van alle verkopen van Grand Theft Auto IV, er 60 procent bestemd voor de Xbox 360.

Ondanks deze verklaring heeft Sony nog vrij weinig van zich laten horen. Alleen een felicitatie, zonder details over de verkopen, wist Sony te vertellen dat de verkopen van de console zelf sterk omhoog waren gestuwd door de release van Grand Theft Auto IV, op 29 april.

Net zoals Sony ziet ook Microsoft een sterke stijging in console-verkopen na de release van GTA IV. Na de release verkocht Microsoft 54 procent meer consoles dan normaal.

Ook op Xbox Live is duidelijk merkbaar dat dit spel een flinke impact heeft op gamers. Waar Call of Duty 4 maandenlang bovenaan de lijst van meestgespeelde spellen heeft gestaan, heeft het nu plaats moeten maken voor de laatste versie in de Grand Theft Auto-franchise.