1 min

Tags in dit artikel

, ,

Belgacom staat met de billen bloot. De Brusselse rechtbank van Koophandel heeft de telecomprovider in kort geding bevolen om de klanten van E-leven onmiddellijk terug toegang te geven tot het internet. Vrijdag sloot Belgacom haar ADSL2+ verbinding af voor E-leven, omdat laatstgenoemde schulden heeft bij Belgacom.

De rechtbank heeft Belgacom nu dus opgedragen om de slachtoffers van het gebekvecht tussen de twee binnen de tien uur opnieuw van internet te voorzien. Gebeurt dat niet, dan kijkt Belgacom aan tegen een dwangsom van 100.000 euro per uur vertraging. Indien Belgacom E-leven in de toekomst wil afsluiten van het internet, dan moet dat gebeuren via de BIPT of een bevoegde rechtbank. Handelen op eigen houtje kan dus niet meer. Doet Belgacom dat toch, dan wacht hen een boete van 250.000 euro.

Belgacom zal de eis van de rechtbank inwilligen, maar vindt wel dat de Belgische justitie hier een verkeerd signaal uitstuurt. "Het is een verkeerd signaal van de rechter dat hij slechte betalers aanmoedigt", aldus woordvoerder Jan Margot. Belgacom gaat in beroep tegen de uitspraak.