De Belgische minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent van Quickenborne van OpenVLD, pleit voor een verbetering van het Belgische internet. Hij wil sneller internet, verkorte aansluitingstermijnen en een afschaffing van de downloadlimieten.

Zijn uitspraken komen er na een studie van het consumentenblad Test Aankoop, waaruit bleek dat België het slechts scoort op vlak van internettarieven. Van Quickenborne wil daarom de breedbandpenetratie in België verhogen en tegelijk ook de prijzen van de aansluitingen verlagen. Hij wil daarom een grotere concurrentie op de mark, meer transparantie op de groothandelsprijzen tussen verschillende operatoren en ook meer investeringen in nieuwe technologieën.

Van Quickenborne houdt het niet bij bekritiseren. Om zijn eisen mogelijk te maken, stelt hij zelf drie concrete maatregelen voor: vooreerst wil hij een betere en eenvoudige toegang tot het Belgacom-netwerk voor alternatieve operatoren, daarnaast wil hij ook dat het ADSL2+-netwerk in België beschikbaar wordt voor alle operatoren en zoals hij al aangaf wil hij ook dat de beperkte downloadvolumes worden afgeschaft: in heel Europa worden enkel in België en Portugal dergelijke limieten gehanteerd.