1 min Applications

Telenet verhoogt downloadlimieten vast internet

We zouden het bijna vergeten als Nederlandse uitgever, maar bij onze zuiderburen hanteren veel providers nog steeds downloadlimieten op de vaste internet verbinding. Telenet heeft bekendgemaakt het limiet te verhogen voor klanten met een Basic Internet-abonnement.

Belgen met een Basic Internet-abonnement van Telenet kan vanaf 24 juli voortaan 150GB per maand downloaden in plaats van 100GB. De prijs en de snelheid van het abonnement blijven gelijk, 27,50 euro per maand voor een verbinding van 30Mbit/s down en 3Mbit/s up.

Eerder dit jaar ging het limiet voor Internet Fiber 100-klanten al omhoog van 150 naar 200GB. Het duurdere Fiber 200-abonnement kent geen downloadlimiet meer maar een fair use policy, wel heeft dit abonnement in de piekuren een limiet van 750GB.

Het lijkt erop dat de Belgische providers hun klanten "dom" willen houden door deze limieten te blijven hanteren. In principe is er geen reden meer om deze limieten te hanteren, behalve vanuit een winstoogmerk. Er zijn inmiddels ook providers actief in België die geen limiet meer hanteren, een echte grote prijsvechter met veel marketingkracht zit daar nog niet tussen.