1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Verschillende All-in-One thin-clients van LG zijn nu standaard voorzien van het IGEL OS voor cloudgebaseerde werkomgevingen. Met de samenwerking willen de partijen het voor bedrijven makkelijker maken werknemers op een veilige manier vanuit huis te laten werken.

LG en IGEL willen een veilige digitale werkplek bieden, waarbij het niet uitmaakt welk endpoint wordt gebruikt. Via het IGEL Ready-programma is IGEL OS vanaf het voorjaar van 2022 standaard beschikbaar op een select aantal All-In-One thin clients van LG. Dit zijn de LG 24CN650/CL600 LG All-in-One Thin Clients en desktop pc’s.

Met IGEL OS krijgen eindgebruikers ondersteuning voor betrouwbare multi-protocolverbindingen met Virtual Desktop Infrastructure (VDI)-omgevingen en cloudgebaseerde werkomgevingen van een aantal leveranciers. Denk daarbij aan Citrix, VMware en Microsoft. Bedrijven kunnen zo flexibel bepalen hoe zij hun digitale werkomgevingen willen afleveren.

Extra software

De samenwerking omvat ook de toevoeging van de IGEL Universal Management Suite software. Dit biedt eindgebruikers van LG’s endpoint cloud displays onder meer robuuste, gestandaardiseerde en zeer veilige endpoint security en optimalisatiemogelijkheden. Ook zou deze software de kosten van ieder device op basis van IGEL OS naar beneden moeten brengen.

De integratie van IGEL OS op bijna alle thin clients van LG is onderdeel van het partnerprogramma van IGEL. Dit partnerprogramma omvat honderden bedrijven en strategische partners als AWS, Microsoft, VMware en Citrix.