min

Tags in dit artikel

, , ,

Capcom heeft op zijn evenement CAPTIVATE ‘08, een exclusieve titel voor de Wii aangekondigd. Het gaat om de action-adventure game Spyborgs, dat in samenwerking met Bionic Games wordt ontwikkeld.

Bionic Games is een vrij nieuwe ontwikkelaar in de gamesindustrie. Het team bestaat uit voormalige medewerkers van Insomniac Games die meegewerkt hebben aan games zoals Ratchet & Clank en Resistance: Fall of Man. Spyborgs wordt het eerste grote project waar het team van Bionic Games aan gaat werken.

In Spyborgs speel je als een team van bionische spionnen die de wereld moet gaan redden. Elke personage beschikt over zijn eigen unieke krachten. Spyborgs wordt als action-adventure game ook vrij uniek. Het heeft een tekenfilmachtige stijl en bevat onder andere een co-op mode voor twee spelers. In de singleplayer mode is het mogelijk om steeds van personage te wisselen om verschillende uitdagingen in het spel op te lossen.

Na de aankondiging waren de meningen over Spyborgs erg verdeeld. De meeste bleven erg sceptisch na het zien van de eerste beelden. Capcom topman Christian Svensson kon de negatieve sfeer rondom Spyborgs niet begrijpen en noemde daarom als vergelijking de game Zack & Wiki. Toen het spel voor het eerst werd aangekondigd hadden veel mensen ook zo hun twijfels over de game. Maar uiteindelijk blijkt de game nu een van de pareltjes op de Wii te zijn. Svensson verwacht dat dit ook zal gebeuren met Spyborgs, en heeft daarom dan ook alle vertrouwen in deze game.