1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De releasedata voor Bionic Commando zijn bekend gemaakt. Europeanen mogen het spel lekker vroeg spelen, want het spel komt twee weken eerder in Europa dan in Noord Amerika.


Bionic Commando is een direct vervolg op het eerste deel en diens remake; Bionic Commando Rearmed. Eerdere speculaties waren dat het een thirdperson sandbox-actiegame zou worden, maar dit wordt beperkt door speciale barrières, waardoor de "open wereld" een aantal restricties heeft en dus wat lineair aan zal voelen. De pc-versie zal dezelfde gameplay als de consoleversies krijgen, met nieuwe en verbeterde DirectX 9- en FirectX10-ondersteuning, hogere resoluties en aanpasbare controls. De consoleversie, die al wat langer uit is, ging de eerste maand een magere 27.000 keer over de toonbank, uitgever Capcom en de Zweedse ontwikkelaar GRIN hopen met de pc-versie dan ook op betere resultaten.

Bionic Commando draait op de door GRIN ontwikkelde engine "Diesel". De Europese releasedatum is dus twee weken eerder dan de VS-release, 17 juli voor Europa en 28 juli voor gamers aan de andere kant van de grote plas.