min

Tags in dit artikel

, , ,

NVIDIA heeft laten weten dat mensen niet van alles moeten verwachten van de GTX 280. De GTX 280 is de nieuwe high-end kaart van NVIDIA die binnenkort gelanceerd gaat worden. Volgens het bedrijf valt Crysis namelijk nog niet op de knieën te krijgen met deze kaarten.

NVIDIA geeft aan dat een enkele GTX 280 genoeg zou moeten zijn voor een resolutie van 1920×1200, waar de meeste 24-inch LCD-schermen overigens gebruik van maken. Wanneer er echter gebruik wordt gemaakt van hogere resoluties, dan houdt het op met een enkele GTX 280. Één kaart zou het namelijk niet waar kunnen maken om beelden op het scherm te toveren die voor de meeste mensen ook als acceptabel worden ondervonden.

Voor hogere resoluties, zoals 2560×1600, zou twee keer een GTX 280 nodig zijn. Echter moet hier niet al te veel van verwacht worden, want NVIDIA gaat er vanuit dat je niet veel verder zal komen dan FSAA 2x op deze resolutie. Bij een FSAA van 4x en een resolutie van 2560×1600 zou het spel namelijk gauw naar de classificatie van moeilijk speelbaar gaan. Sommige mensen vinden het in principe te gek voor woorden dat twee kaarten met een totaal van 2,8 miljard transistoren Crysis nog niet in zijn geheel aankunnen.