1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Scott Richter, president van advertentie- en marketinbedrijf Media Breakaway, moet een fikse boete betalen aan MySpace. De boete bestaat onder andere uit 1,2 miljoen dollar wat Richter moet betalen aan juridische kosten.

Deze schikking is de tweede voor Richter. Eerder schikte hij met Microsoft in 2005 voor een slordige zeven miljoen dollar. Richter stond bekend als een notoire spammer die 100 miljoen ongewenste berichten per dag verstuurde.

MySpace begon een eigen rechtszaak tegen Richter begin dit jaar. Het bedrijf beschuldigde hem van het versturen van ongewenste berichten naar gebruikers van het bedrijf. In sommige gevallen werden gehackte profielen gebruikt om deze berichten te versturen.

De boete is slechts vijf procent van de 120 miljoen dollar waar MySpace in eerste instantie om vroeg. Dit komt omdat de rechter in deze zaak het niet eerlijk vond dat Media Breakaway verantwoordelijk was voor de acties van zijn afdelingen.

Richter zelf heeft gezegd dat hij gestopt is met zijn spam-activiteiten. Ondanks dat zijn er een aantal sites in zijn bezit die in de top tien staan van meest gebruikte spamdomeinen.