min

Tags in dit artikel

,

Een Canadese man moet 873 miljoen dollar betalen aan Facebook vanwege het versturen van vier miljoen spamberichten via het sociale netwerk.

De Canadese spammer genaamd Adam Guerbuez uit Montreal verstuurde de vele berichten in maart en april 2008 naar miljoenen Facebook-gebruikers, door onder andere accounts te hacken. De berichten bevatten onder meer reclame over penisverlengingen. Daarnaast plaatste hij ook ongewenste advertenties op het sociale netwerk.

Guerbuez werd eerder veroordeeld door een Amerikaanse rechter in Californië voor het hacken van verschillende Facebook-accounts in 2008. Guerbuez moest als boete van de rechtbank 100 dollar betalen plus 100 dollar schadevergoeding per verstuurd bericht. Guerbuez was het hiermee niet eens en ging in hoger beroep in Canada. Maar deze rechter ging mee met het besluit van de Amerikaanse rechter. Naast het hoge bedrag mag de Canadees nooit meer een Facebook-account aanmaken. Daarnaast is de kans erg klein dat Facebook iets van het schadebedrag zal zien.