1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Hewlett-Packard (HP) heeft de broncode voor een referentieimplementatie van Tru64 UNIX Advanced File System (AdvFS) vrijgegeven als opensourcesoftware onder de tweede versie van de GPL-licentie.

HP hoopt dat de code Linux-ontwikkelaars zal helpen om de huidige functionaliteit voor bestandssystemen in Linux te verbeteren. De AdvFS-broncode bevat mogelijkheden om een betere uptime en een verhoogde veiligheid te bieden samen met een maximaal mogelijke snelheid.

AdvFS is ontwikkeld door Digital Equipment Corperation, later via Compaq in handen gekomen van HP, voor het Tru64 UNIX-besturingssysteem. Het bestandssysteem is al meer dan 16 jaar in gebruik geweest binnen grote bedrijven. Kernpunten van AdvFS zijn een simpelere managementmogelijkheid van bestanden en opslag, de mogelijkheid tot online backups en een betere beschikbaarheid van data.

HP zal met de community door blijven werken aan de ontwikkelingen op basis van de AdvFS-broncode. HP hoopt hiermee Linux tot een betere optie te maken voor grote bedrijven.