min

Tags in dit artikel

Microsoft heeft op donderdag een deal gesloten met het bedrijf MobiComp. Dat bedrijf is vooral gericht op opensourcecloudcomputing en is gespecialiseerd in de opslag, back-up en herstel van mobiele data.

Microsoft is met MobiComp vooral van plan om zijn portfolio van mobiele platformen uit te breiden met back-updiensten gericht op socialenetwerksites. Echter is het onbekend wat voor rol MobiComp binnen de softwaregigant uit Redmond zal gaan spelen.

MobiComp is een bedrijf uit Braga, Portugal en richt zich vooral op mobiele operators en serviceproviders met producten zoals MobileKeeper, een suite van back-updiensten gericht op sociale netwerken, en Active mTicker, een nieuwsfeedservice. Via MobileKeeper kunnen gebruikers direct reageren op sites als FaceBook.

Ook stellen de services van MobiComp gebruikers in staat om een back-up te maken van persoonlijke inhoud opgeslagen op een mobiele telefoon, updates te ontvangen en te publiceren van online community’s en entertainment en nieuwsfeeds direct te bekijken op hun telefoon.

"Mensen verwachten dat hun telefoons de beste ervaringen van zowel de pc als het web direct in hun broekzak afleveren," aldus Todd Peters, corporate vice president van Mobile Communications Business in Microsoft in een verklaring.

Peters voegde daaraan toe dat de overname van MobiComp de mogelijkheden van Windows Mobile en Windows Live uit zouden kunnen breiden zodat die diensten de innovatiefste en eenvoudigste manier is om in verbinding te blijven.

Carlos Oliveira, medeoprichter en CEO van het acht jaar oude MobiComp, gelooft juist in een open en innovatief platform. Klanten van MobiComp zijn onder meer Vodafone en Portugese en Saudi Arabiëse mobiele telefoonexploitanten.