Het zat er door onhandige lekken al even aan te komen, maar nu is het officieel: Microsoft heeft Acompli overgenomen. Met de overname is naar verluidt een bedrag van 200 miljoen dollar gemoeid.

Acompli biedt een app voor e-mail en een agenda, gericht op professionals. De dienst onderscheidt zich door ondersteuning voor Microsoft Exchange te bieden en belooft snelle interactie door een intelligente sortering van berichten. Wel opvallend: er is geen app voor Windows Phone. Dat zal na de overname van Acompli ongetwijfeld aangepakt worden, al zouden onderscheidende functies ook in Windows Phone geïntegreerd kunnen worden.

Het komt bij overnames regelmatig voor dat de diensten van een bedrijf geschrapt worden, om deze op termijn te integreren in de producten van de nieuwe eigenaar. Acompli belooft echter dat de apps voor Android en iOS gewoon beschikbaar zullen blijven en ondersteuning blijven genieten.

Accompli werd slechts achttien maanden geleden opgericht. De app is gratis te downloaden vanuit de App Store en Google Play.