1 min

Tags in dit artikel

, ,

Eind vorig jaar meldde MCV dat Sony in 2008 een nieuwe model van de PlayStation 2 op de markt zal brengen. Nu ruim acht maanden later is deze nieuwe versie dan eindelijk aangekondigd.

De nieuwe versie van de PlayStation 2 zal zoals eerder al aangekondigd een ingebouwde AC-adapter bevatten. Daarnaast zal de nieuwe PlayStation 2 nog compacter worden in vergelijking met de huidige Slim-versie. Destijds voorspelde MCV dat de nieuwe versie begin 2008 uit moest komen, maar deze blijkt nu dus verschoven te zijn naar oktober dit jaar. De prijs zal daarnaast hetzelfde blijven.

De PlayStation 2 is met de komst van de nieuwe generatie spelcomputers, nog altijd erg populair. Wereldwijd zijn er al meer dan 120 miljoen consoles verkocht, en het aantal blijft nog altijd stijgen. Door het enorme aanbod aan spellen ziet Sony de PlayStation 2 daarom ook als ideale console voor beginnende gamers. Op de vraag of de PS2 een bedreiging vormt voor de de PS3 antwoordde Sony daarom dan ook van niet. Sony ziet de PS2 namelijk als instapmodel voor de PS3.