1 min

Tags in dit artikel

, ,

Dat we inmiddels in de volgende generatie gameconsoles zijn beland, wilt nog niet zeggen dat de oude generatie per definitie is afgeschreven. Sony is nog altijd de PlayStation 2 volop aan het ondersteunen. Sterker nog, als we MCV mogen geloven kunnen we begin 2008 zelfs een nieuw model van de PlayStation 2 verwachten.

Het nieuwe model zal met Nieuwjaar in de Amerikaanse winkels moeten verschijnen. Het prijskaartje dat eraan hangt zal rond de 100 dollar zijn, dat is 30 dollar goedkoper dan de huidige PlayStation 2. Daarnaast zal het nieuwe model nóg compacter zijn dan de Slim-versie en nog een ingebouwde voeding krijgen. Of dit daadwerkelijk klopt is nog niet bevestigd, Sony weigert vooralsnog commentaar te leveren.

De best verkochte spelcomputer ooit heeft afgelopen week haar zevende verjaardag gevierd, gamers lijken er in ieder geval nog niet op uitgekeken te zijn. Er worden nog altijd games voor de PlayStation 2 gemaakt, dit is mede te danken aan de Nintendo Wii. Doordat de hardware van de Wii qua kracht niet veel verschilt van de PlayStation 2, worden de meeste third-party spellen van de Wii ook gewoon uitgebracht op de PlayStation 2.