1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Voor de mensen die nog niet al hun vakantiegeld hebben uitgegeven en aan het sparen zijn voor een Xbox 360, is er mogelijk goed nieuws te melden. De website ars technica meldt op basis van een anonieme bron, dat Microsoft de prijzen van alle modellen van haar current-gen console verder gaat verlagen.

De prijsverlagingen zouden gelden voor alle drie de beschikbare modellen van de Xbox 360 en worden al begin september doorgevoerd. Het lijkt er op dat Microsoft het aantal Xbox 360-eigenaren nog flink wil gaan opschroeven voor de feestdagen. Rond die tijd worden namelijk traditioneel veel games verkocht.

Als de bron van ars technica gelijk heeft dan gaat het Arcade-model van de 360 zonder harde schijf 199 dollar kosten, wordt de prijs van de Pro-versie met 60GB harde schijf 299 dollar en zal het Elite-model met 120GB harde schijf vanaf die tijd 399 dollar kosten. Volgens ars technica is de bron betrouwbaar, omdat dezelfde bron enige tijd geleden juist wist te voorspellen dat Microsoft met een 60GB Xbox 360-model zou gaan komen.

Microsoft zal rond de feestdagen tevens een aantal nieuwe hardware- en game-bundels van de Xbox 360 uitbrengen om de laatste twijfelaars over de streep te trekken.