1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Zowel Sony als Microsoft zijn van plan om rond de herfst twee consoles in prijs te verlagen. Het zal hier dus om de Xbox 360 gaan en de PlayStation 3. Waarschijnlijk zullen de consoles ook meer opslagruimte krijgen.

Ars Technica schrijft dat ze van een betrouwbare bron hebben vernomen dat Sony en Microsoft de twee consoles in prijs zullen verlagen. Sony zal ook niet langer de 80GB-versie aanbieden, maar deze variant zal een upgrade krijgen. Er zal dan een 160GB-schijf in komen te zitten. Daarna zal Sony de prijs naar beneden brengen, dit is tegelijkertijd met de komst van de nieuwe PlayStation 3 Slim, een afgeslankte versie van de huidige PlayStation 3. Het is nog onduidelijk hoe groot deze prijsverlaging zal worden.

Ook Microsoft wil de prijs gaan verlagen van zijn Xbox 360 Pro. In juli of augustus zal de 60GB-variant helemaal uit de schappen verdwenen zijn. Dan zal de Elite-versie de Pro-variant opvolgen en in september zal de Elite-variant naar ongeveer 230 euro dalen. Er zijn nog geruchten gaande over een nieuwe Xbox 360 met 320GB aan boord. De nieuwe Natal-versie komt pas in 2010, dus die staat helemaal los van deze verlaging.