min

Tags in dit artikel

, , , ,

De pc-versie van Grand Theft Auto IV is vanaf nu beschikbaar als pre-order via Steam. De prijs zal 39,99 dollar zijn en zal vanaf 3 december dit jaar als download beschikbaar zijn.

Degene die het spel als pre-order bestellen zullen tevens een gratis kopie krijgen van het spel Grand Theft Auto: Vice City voor de pc, direct beschikbaar na de bestelling. GTA IV is eerder dit jaar al uitgekomen voor de PS3 en de Xbox 360, en heeft al zeer goede waarderingen gekregen van bepaalde reviewers. Sommige populaire reviewwebsites hebben dit spel zelfs de maximale score van 10 gegeven.

De systeemeisen zijn hoger dan verwacht. Deze zijn onder andere een Intel Core 2 2,4 GHz Quad (of AMD Phenom X3 2,1 GHz) en 16GB aan vrije ruimte op de harde schijf. De vernieuwde graphics zijn onder andere de oorzaak van deze extra hoge systeemeisen. Feit blijft wel dat dit de aanbevolen systeemeisen zijn en de gebruiker altijd de mogelijkheid heeft om bepaalde extra features uit te schakelen zodat het ook op een iets mindere pc te spelen is.

Het spel biedt ondersteuning voor bediening via het normale toetsenbord en muis, maar geeft daarnaast ook de optie om een Xbox 360-controller te gebruiken. De besturing via de muis en het toetsenbord zal waarschijnlijk hetzelfde zijn als deze was voor GTA: San Andreas. Wat betreft downloadbare content voor de pc, heeft men nog niets vrijgegeven. Momenteel is alleen bekend dat er een pakket genaamd ‘The Lost and Damned’ begin 2009 gaat uitkomen voor de Xbox 360.

Verwacht wordt dat GTA IV ook op 3 december in de winkels zal liggen. Europese winkels zullen echter moeten wachten tot 4 december.