2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Afgelopen april kwam Assasin’s Creed uit voor de pc. Echter, een gekraakte versie verscheen al twee maanden eerder op het internet. Uiteraard was Ubisoft daar niet blij mee en besloot hiervoor naar de rechter te stappen.

Het bedrijf diende vorige maand een aanklacht in tegen Optical Experts Manufactering, een dvd-perser uit de Verenigde Staten. Ubisoft had dit bedrijf de opdracht gegeven om het spel op dvd te persen.

De spelmaker claimt nu dat het bedrijf nalatig is geweest en het vertrouwen van Ubisoft heeft geschaad. Het bedrijf had een werknemer toegestaan om een exemplaar mee naar huis te nemen en zodoende kwam het spel al eerder in het illegale circuit terecht, zes weken voordat het spel in de winkels zou komen te liggen.

Volgens Ubisoft heeft het bedrijf een groot aantal beveiligingsprocedures genegeerd welke het lekken had kunnen voorkomen. Een van de procedures was dat het spel niet het terrein van de dvd-perser had mogen verlaten.

Ubisoft kon de verspreiding traceren en kwam er zo achter dat de perser hiervoor verantwoordelijk was en trof een exemplaar aan bij de werknemer van het bedrijf. Ondanks het verkopen van meer dan 40.000 exemplaren in de maand juni is het bedrijf van mening dat het door de illegale verspreiding miljoenen dollars is misgelopen. Volgens Ubisoft is de illegale versie 700.000 keer gedownload.

Ubisoft heeft een schadeclaim neergelegd van tien miljoen dollar vanwege inbreuk op copyrights, contractbreuk en nalatigheid. Zowel Optical Experts Manufactering als Ubisoft wilden niet reageren.