1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De online muziekwinkel van Apple, iTunes Store, is weer beschikbaar in China. Sinds vorige week was de winkel onbereikbaar waarschijnlijk vanwege de aanwezigheid van een pro-Tibet album.

Ondanks dat de iTunes Store dus weer beschikbaar is in China, blijft de link naar dit album wel onbereikbaar. Chinese gebruikers van de online muziekdienst kregen verbindingsproblemen met de iTunes Store aan het einde van vorige week.

Gelijk deden geruchten de ronde dat dit te maken had met het album "Songs for Tibet", een album uitgebracht door de Art of Peace Foundation, een organisatie die de onafhankelijkheidsdrang van Tibet onderschrijft.

Op het album staan titels van onder andere Sting, Alanis Morisette, Dave Matthews en een speech van vijftien minuten van de Dalai Lama, de Tibetaanse leider die in ballingschap leeft.

Volgens Michael Wohl, directeur van deze stichting, heeft gezegd dat zo’n 40 Amerikaanse atleten dit album hebben gedownload, uit protest tegen het gebrek aan vrijheid van meningsuiting in het communistische China, het land waar de Olympische zomerspelen afgelopen zondag zijn afgesloten.