1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Storyblok heeft de ISO 27001-certificering weten te behalen. Hiermee voldoen de producten, processen en operaties van de CMS-specialist aan de internationale veiligheidsnormen.

De ISO 27001-certificering, uitgegeven door het onafhankelijke TÜV Rheinland, bevestigt dat alle producten, werkzaakheden, ondersteunende processen en protocollen voor dataopslag van Storyblok aan de hoogste veiligheidsnormen voldoen. Het betekent dat het headless CMS-systeem overal en altijd veilig kan worden gebruikt.

Volgens Storyblok is de veiligheidscertificering belangrijk omdat CMS-systemen nog steeds het imago hebben vaak beveiligingsproblemen te veroorzaken. Klanten van Storyblok kunnen er nu dus zeker van zijn dat het CMS-systeem absoluut veilig is voor het delen van content.

Headless CMS-systeem

Storyblok is een headless CMS-systeem waarbij verschillende modules met content door aparte teams kunnen worden beheerd. Dit doen zij via een visuele editor en een aanpasbare workflow. De content wordt vervolgens via een enkele API gedistribueerd naar de verschillende publicatie-omgevingen. Denk aan websites, mobiel, social, metaverse en IoT-toepassingen als straatdisplays. Aanpassingen hoeven dus maar één keer te worden doorgevoerd.

Meer efficiency

De werkwijze vermindert volgens Storyblok het benodigde contentonderhoud en maakt ook het contentbeheer veel efficiënter. Het CMS-systeem is daarom vooral geschikt voor ontwikkelaars en marketeers, zo geeft de specialist aan.

Tip: ‘29 procent van kritieke WordPress-kwetsbaarheden blijft ongepatcht’