min

Tags in dit artikel

, , ,

De onlangs verschenen Internet Explorer 8 bèta 2 bezorgt webmasters compatibiliteitswerk maar zorgt daarnaast ook nog voor een paar andere kleine probleempjes.

De tweede bèta is de eerste versie die voor iedereen publiekelijk verkrijgbaar is. Eerdere versies waren alleen voor een bepaalde groep beschikbaar gesteld, namelijk voor software- en webontwikkelaars. Voor webmasters is het even opletten geblazen aangezien deze nieuwste versie zich strenger houdt aan de webstandaarden. Dit kan voor sommige websites problemen opleveren. Ook is de browser nog niet compatibel met Microsoft’s eigen Visual Studio .NET versie 7.

Nieuw in deze bèta is dat tijdens de installatie mogelijk is om bèta 1 automatisch te verwijderen. Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan aangezien de computer van de gebruiker hiervoor tweemaal opnieuw opgestart dient te worden. Eerst om de vorige versie te verwijderen en daarna nog eens om de nieuwste versie te installeren. Zodra bèta 2 geïnstalleerd is kan deze niet meer van de computer worden verwijderd. Het is wel mogelijk de versie te upgraden zodra er een nieuwere versie vrijgegeven wordt.