2min

Tags in dit artikel

, , ,

Met de 2.1-software beschikbaar voor de iPod Touch, heeft men hoge verwachtingen van de nieuwe 2.1-software voor de iPhone die aankomende vrijdag beschikbaar gesteld wordt.

Als eerste kregen gisteren de iPod Touch-gebruikers de beschikking over de nieuwe 2.1-firmware die volgens de verwachtingen een hoop problemen sinds de introductie van 2.0 op zou lossen. Pech echter voor de iPhone-bezitters, Apple besloot tot vrijdag te wachten met de uitrol van de 2.1-software voor iPhones.

Hoe dan ook zijn er enkele beloftes van Steve Jobs waar velen reikhalzend naar uitgekeken hebben. Een overzicht:

  • Significant verbeterde batterijduur
  • Minder wegvallende gesprekken
  • Een hoop bugfixes
  • Sneller back-uppen naar iTunes
  • Geen crashende applicaties meer

Tot nu toe zijn er behoorlijk wat ervaringen met de iPod-variant op verschillende websites en fora opgetekend. Wij zetten ze ook kort op een rijtje en geven onze verwachtingen voor de aankomende iPhone 2.1-software. Eerste wat opvalt is dat applicaties aanzienlijk veel sneller installeren en updaten. Volgens een van de gebruikers is de snelheid waarmee dit gebeurt vervijfvoudigd. Apple had aanvankelijk alleen een oplossing voor crashende applicaties beloofd, maar heeft nu dus ook de rest aangepakt.

Waar eerder icoontjes bij het updaten telkens van plaats wisselden, lijkt ook dat verleden tijd te zijn. Verschillende gebruikers melden dat bij het updaten van applicaties de icoontjes op de aangegeven plaats blijven staan en niet willekeurig ergens terechtkomen. Applicaties zelf openen naar verluidt ook een stuk sneller en uiteraard is het probleem met crashende applicaties, zoals Jobs had beloofd, ook verholpen. Volgens velen reageren de basisapplicaties een stuk beter en zijn de vervelende lags met het keyboard en de contacten ook verleden tijd.

Synchroniseren en back-uppen naar iTunes gaat volgens velen ook aanzienlijk sneller. Waar dit normaal bij sommigen een uur of langer duurde, meldden veel mensen nu dat het proces al na enkele minuten klaar is. Er zijn daarnaast nog een hoop kleine nieuwigheden in de iPod Touch-software ontdekt, maar we wilden ons even focussen op de echte problemen.

Al met al lijkt de 2.1-software in ieder geval een hoop problemen op te lossen en de gebruikerservaring voor veel mensen drastisch te verbeteren. Aangezien de iPod Touch en iPhone nagenoeg dezelfde software gebruiken verwachten we dit alles en wellicht meer ook in de aankomende iPhone 2.1-software.

Voorafgaand aan het evenement claimde men uit bronnen dicht bij Apple dat de iPhone 2.1-software ook enkele nieuwe functies zou bevatten die niet in de bèta’s aanwezig waren. Of dit inderdaad zo is en welke dat zijn zullen we wellicht aanstaande vrijdag zien.

Ook wij zullen op Techzine de ervaringen met de iPhone 2.1-software bij gaan houden. Hou hiervoor vrijdagavond Techzine in de gaten. We verwachten dat de gratis update ergens in de avond vrijgegeven gaat worden.