1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Woensdag zal het Europees parlement haar eigen tv-kanaal lanceren op het internet. EuroparlTV heeft de ambitie om het reilen en zeilen in het Europese halfrond zo transparant en begrijpelijk mogelijk te maken voor de burgers.

De nieuwe zender bevat vier kanalen: ‘Uw Parlement’ zal programma’s aanbieden over de Europese politiek die vooral burgers, bedrijven en lobbyisten moet aanspreken. ‘Uw Stem’ zal materiaal van gebruikers uitzenden, ‘Jong Europa’ zal zich concentreren op een jongere doelgroep en ‘Parlement Live’ zal live-uitzendingen bieden van belangrijke gebeurtenissen in het halfrond. Alle programma’s worden overigens vertaald naar meer dan twintig talen.

Het kanaal is een creatie van de Europese regering, in samenwerking met TwoFour Digital en Mostra. Het Europees Parlement verzekert dat de inhoud "de verscheidenheid van meningen zal weerspiegelen, rekening houdend met het relatieve gewicht van de politieke fracties" en in overeenstemming met een "neutraal en onpartijdig redactiebeleid".