2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft eergisteren een eerste testversie van Google Chrome voor Mac OS X en Linux uitgebracht.

De zoekgigant waarschuwt dat deze versie nog lang niet klaar is en raadt gebruikers dan ook aan om de browser nog niet te gebruiken op Mac en Linux. "Om meer feedback van ontwikkelaars te krijgen, hebben we een vroege versie van Chrome voor Mac OS X en Linux uitgebracht, maar wat je ook doet: download deze browser niet!" zo klinkt het op het blog van Google.

"Tenzij je natuurlijk een ontwikkelaar bent of iemand bent die ervan houdt dat software incompleet is, niet reageert zoals je zou verwachten of vaak crasht."

Tot nog toe was Googles opensourcebrowser alleen nog beschikbaar op het Windows-platform. Google is echter ook aan de slag gegaan om zijn browser op andere platformen werkend te krijgen, zo moest de grafische interface opnieuw opgebouwd worden en moest elk tabblad een eigen proces krijgen.

In deze testversie werken een hoop dingen nog niet. Zo is er nog geen ondersteuning voor Flash, kunnen er geen websites afgedrukt worden of als bladwijzer opgeslagen worden en zijn de privacymogelijkheden nog niet aanwezig. Bovendien moeten nog vierhonderd bugs geplet worden.

Overigens werkt de Linux-versie van Google Chrome alleen op Debian-gebaseerde distributies. Hetzelfde geldt voor de Mac OS X-versie: deze werkt alleen op Macs met een Intel-chip.

Het is nog niet bekend wanneer de versie van Google Chrome voor Linux en Mac OS X naar het bètastadium wordt getild. "Dat is onduidelijk. Dit is nog maar een eerste stap", vertelt Google.