2min

F-Secure heeft een nieuwe dienst gelanceerd. Het gaat om onbeperkte backup, die ervoor moet zorgen dat de consument geen gegevens meer kwijtraakt. Hiervoor zijn al enkele contracten gesloten met ISP’s.

Voor de ISP’s is de komst van online backup services een goede mogelijkheid om hun abonnees een nog betere service te bieden en hun inkomsten voor Value Added Services te vergroten. "Online backup is van uitermate groot belang", zegt Marco Frattini, Consumer Marketing Manager van WIND-Infrostrada in Italië.

"Consumenten realiseren zich steeds vaker dat zij grote hoeveelheden waardevolle en onvervangbare documenten – bijvoorbeeld foto’s of persoonlijke projecten – op hun computer bewaren. Een makkelijke en betrouwbare manier om deze documenten te bewaren, is daarbij van onschatbare waarde. Online Backup van F-Secure is hiervoor de oplossing, evenals een zeer interessant businessmodel."

Mark Emmermann, Senior Vice President Marketing & Product Management van Unitymedia in Duitsland, voegt hieraan toe: "Nieuwe diensten maken een groot deel uit van hoe wij ons in de markt onderscheiden en hoe wij onze klanten een toegevoegde waarde kunnen bieden. We zijn erg blij om de eerste ISP in Duitsland te zijn, die deze innovatieve dienst aan onze abonnees kan aanbieden. In combinatie met onze online beveiligingssuite kunnen internetgebruikers nu gebruikmaken van een maximale bescherming voor zowel de computer als waardevolle data."

F-Secure heeft de dienst geïntroduceerd als aanvulling op haar huidige portfolio. De beveiligingssoftware-ontwikkelaar is ervan overtuigt dat het een waardevolle toevoeging is, aangezien iedere consument wel belangrijke data heeft. Om aan de wensen van de eindgebruikers te voldoen, zijn gebruikersgemak en ongelimiteerde backup capaciteit de voornaamste criteria geweest.