1 min

Tags in dit artikel

, , ,

OpenOffice.org heeft in de eerste week na de uitgave van de derde versie van het gratis en open source officepakket meer dan drie miljoen downloads geregistreerd.

Elke download van OpenOffice.org via de downloadpagina op de officiële website is geteld en na een week kwam men uit op drie miljoen downloads. In feite ligt het aantal downloads nog hoger omdat niet iedereen OpenOffice.org 3.0 gedownload heeft via de officiële downloadpagina. Het officepakket is ook op cd uitgegeven samen met een groot aantal computermagazines. Geschat wordt dat er nu ongeveer vijf miljoen gebruikers van OpenOffice.org 3.0 zijn.

De meeste geregistreerde downloads waren van de Windows-versie met maar liefst 2.449.863 downloads. Mac OS X volgt op een tweede plaats met 360.622 downloads terwijl de Linux-versie 221.230 downloads kreeg. Het aantal Linux-gebruikers is veel hoger dan het aantal downloads omdat de meeste Linux-gebruikers de mogelijkheid hebben om OpenOffice.org te downloaden via de pakketbronnen van hun distributie.