2min

Procurement Service Management van ServiceNow is beschikbaar. De oplossing automatiseert en analyseert dagelijkse inkooptaken.

Procurement is een parapluterm voor inkoopprocessen, materiaalplanning en voorraadbeheer. COVID-19 heeft een gigantische impact op de industrie. In een recente survey van PwC gaven 400 procurement professionals aan dat zij hun software-investeringen heroverwegen sinds de pandemie.

ServiceNow kijkt er niet van op. Volgens de softwareontwikkelaar zijn traditionele procurement-oplossingen niet opgewassen tegen de wereld van vandaag. Medewerkers steken onnodig veel tijd in communicatie met leveranciers en collega’s. Organisaties werken doorgaans met een divers aantal systemen, van SAP en Oracle NetSuite tot Excel en SharePoint. Data draait in silo’s en moet eerst getransformeerd worden om elders van pas te komen. Vandaar lanceert ServiceNow een nieuwe procurement-oplossing.

Procurement Service Management

Procurement Service Management bevat meerdere tools voor het automatiseren van dagelijkse inkooptaken, waaronder controles, het plaatsen van orders, communicatie met klanten en administratie in ERP-systemen. Het grote voordeel is dat de oplossing bovenop bestaande softwarestacks draait. Wat dat betreft werkt Procurement Service Management als een interface. Medewerkers ontvangen een effectiever dashboard, maar de motor blijft intact. Coupa, Oracle NetSuite, MS Excel, SAP, SAP Ariba en MS SharePoint worden ondersteund.

Naast automatisering maakt Procurement Service Management het mogelijk om de werkprocessen van procurement-medewerkers te analyseren. Een centraal dashboard toont de belangrijkste metrics, waaronder het aantal succesvolle onderhandelingen en afgehandelde inkoopverzoeken.

ServiceNow Now Platform

Procurement Service Management draait op het Now Patform, net zoals de meeste oplossingen van ServiceNow. Dit betekent dat Procurement Service Management naadloos integreert met de rest van ServiceNow’s aanbod, waaronder ServiceNow Workflow.

ServiceNow Workflow is een drag-and-drop-systeem voor het automatiseren van diverse, handmatige processen. De oplossing maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de details van inkoopafspraken in Procurement Service Management automatisch naar een ERP-systeem door te leiden.

Procurement Service Management is per direct beschikbaar.

Tip: ServiceNow focust op productie industrie en gezondheidszorg