min

Tags in dit artikel

, , , ,

Met de komende update voor de Xbox-console, die op 19 november uit gaat komen, heeft Microsoft ook plannen om een Avatar Store te beginnen waar gamers, in ruil voor waarschijnlijk Gamerpoints, diverse items kunnen kopen om hun Xbox alter-ego op te leuken.

Tegenover Videogamer heeft Robin Burrowes, product manager voor Xbox Live in Europa gezegd dat er genoeg potentie in de nieuwe Xbox Live Experience zit om nieuwe kledinglijnen via deze winkel te verkopen. Ook zal het mogelijk zijn om je Avatar-karakter aan te kleden als een spel-personage.

"Het plan is momenteel om een uitgebreide Avatar Store in het komende voorjaar in de lucht te brengen, en dat er veel merk-items beschikbaar zullen zijn van bijvoorbeeld spel-uitgevers", aldus Burrowes.

Ook zou het mogelijk kunnen zijn om dingen te unlocken in de Store via behaalde achievements in spellen, bijvoorbeeld gitaren uit Guitar Hero. Aan de rest van de items hangt natuurlijk een prijskaartje. Hoe duur dit zal worden is volgens Burrowes nog onderwerp van discussie binnen Microsoft.