min

Tags in dit artikel

, , ,

De meeste gamers onder ons is het niet ontgaan dat onlangs de nieuwe uitbreiding van World of Warcraft is verschenen, namelijk Wrath of the Lich King. De nieuwe uitbreiding schijnt enorm populair te zijn, aangezien de game van Blizzard records aan het breken is.

Het spel is vanaf dertien november te koop en sindsdien gaat het hard met de verkoopcijfers van de game. Zo liet Blizzard weten dat de game over de gehele wereld in 24 uur tijd ongeveer 2,8 miljoen keer van eigenaar verwisselde.

De verkoopcijfers binnen één dag zijn beter dan die van The Burning Crusade. De eerste uitbreiding van World of Warcraft werd in dezelfde tijdsperiode namelijk 2,4 miljoen keer verkocht. Het was de snelst verkopende game ooit, maar daar is door deze tweede uitbreiding van World of Warcraft verandering ingebracht.

Tijdens de lanceringsdatum werden er ook speciale activiteiten gehouden rond het midden van de nacht. Enkele steden in de wereld hadden hier toestemming voor gekregen en Rotterdam was er hier één van. De Media Markt mocht daar rond middernacht namelijk 1200 mensen verwelkomen die voor de game naar de winkel waren toegekomen. Het komt zelden voor dat er zoiets gebeurt bij een game.