1 min

Tags in dit artikel

,

Er zijn al tijden geruchten dat de Steam-client native ondersteuning krijgt in Linux. Nu zijn er in een demo van Left 4 Dead inderdaad shared libraries voor Linux in de clientsoftware voor Steam te vinden. Left 4 Dead is een first person shooter, ontwikkeld door Turtle Rock Studios en vervolgens overgenomen door Valve.

In de bestandenlijst werd bijvoorbeeld een typische Linux-library met de naam steamclient_linux.so gevonden. Het gaat hier niet om bestanden van een dedicated-serverversie. Phoronix heeft een onderzoek gedaan naar de inhoud van deze libraries en kwam tot de conclusie dat de inhoud van deze bestanden niet noodzakelijk waren voor een dedicated server. Daarnaast vertoont de inhoud van deze bestanden een opmerkelijke gelijkenis met de DLL-files van de Steam-client voor Windows.

Hoewel het nog niet geheel duidelijk is wat Valve precies van plan is. Het is opvallend dat Valve bij een demo voor Windows meer dan 50 MB aan Linux-bestanden toevoegt. Het is mogelijk dat men wat onvoorzichtig te werk is gegaan bij het samenstellen van de demo. Anderzijds is het mogelijk dat Left 4 Dead in de toekomst de eerste Valve-game zal worden met een native Linux-Steam-client. De Linux-bestanden zijn overigens niet te vinden in de final release van Left 4 Dead. Hoe dan ook, de mannen bij Phoronix verwachten dat het waarschijnlijk niet lang meer zal duren totdat Valve met een officiële release van de Linux-Steam-client komt.