2min

Tags in dit artikel

, , , ,

MySpace-gebruikers kunnen vanaf gisteren ook vanaf deze website gebruik maken van de videofunctionaliteit op de website.

Gisteren heeft MySpace namelijk laten weten dat zij haar videoclips beschikbaar zal maken voor bezoekers die gebruik maken van een geselecteerd groepje mobiele telefoons. Hieronder vallen onder andere de BlackBerry Bold, de Palm Centro, de Motorola Q9, de LG Voyager, de Nokia N95 en de Samsung Instinct.

De leden zullen de mogelijkheid hebben om de video’s op hun eigen pagina te bekijken en ook de video’s op de pagina’s van hun vrienden. Naast dit zullen zij ook de mogelijkheid aangeboden krijgen om professionele video’s te bekijken van TMZ, een bekende nieuwswebsite in handen van Time Warner Inc.

De service wordt gratis aangeboden doordat deze voorzien is van advertenties. MySpace en andere bedrijven proberen namelijk gebruik te maken van de groeiende mobiele advertentiemarkt.
MySpace heeft echter geweigerd om een reactie te geven op de vraag hoeveel het project hen kost of hoeveel zij ermee zouden verdienen.

De video’s van de website zullen gestreamed worden en zullen dus niet eerst gedownload hoeven te worden naar de mobiele telefoons. Hierdoor is deze optie dus niet beschikbaar op de Apple iPhone, deze speelt namelijk gedownloade video’s af. Een woordvoerster van de netwerksite heeft wel laten weten dat het downloaden van de video’s ook in de loop van de tijd ondersteund zal gaan worden.

Het bedrijf zal werken met een techniek die aangeboden wordt door een bedrijf genaamd RipCode. Deze software zal de video’s beschikbaar maken voor de telefoons die beschikken over een aantal specifieke technische specificaties voor de manier van afhandelen van video’s.
RipCode zal ook de mogelijkheid aan de gebruikers bieden om de videoclips niet meer op te hoeven slaan in verschillende formaten. Iets wat volgens het bedrijf hardware, energie en opslagruimte zou moeten besparen.