min

Tags in dit artikel

,

Veel bedrijven zijn niet blij met het idee van de ICANN om meer topleveldomeinnamen in te voeren. De kans dat een domeinnaam van een bedrijf op deze manier gekaapt wordt zal hierdoor groter worden.

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers heeft namelijk plannen om meer topleveldomeinnamen in te voeren. Het gaat om generieke domeinen zoals .com, .net, .org, .info, .biz, .gov, en .edu. Op dit moment zijn er in totaal zo’n 250 extensies beschikbaar.

De ICANN heeft bedrijven de mogelijkheid gegeven om kritiek te geven op de plannen. Hier hebben ze dan ook gretig gebruik van gemaakt. Indien de plannen doorgevoerd worden voelen veel bedrijven zich verplicht om hun merknaam met een nieuwe extensie te registreren. Dit is noodzakelijk om phishing, fraude en inbreuk op de privacy tegen te gaan. Dit kost bedrijven handen vol geld.

Vice-president David Fares van News Corporation gaf de volgende reactie op de plannen: "Er zijn veel onbeantwoorde vragen. Bijvoorbeeld of er veel vraag is naar deze nieuwe .tlds en of het nu wel het tijdstip is om het plan in te voeren, gezien het economische klimaat."

Marc-Anthony Signorino gaf uit naam van een groot aantal Amerikaanse bedrijven, waaronder Yahoo! en Microsoft, de volgende reactie: "Er zijn nu al bijna 250 topleveldomeinnamen publiek beschikbaar. Eigenaren van een merknaam hebben het nu al druk genoeg met het noodgedwongen registreren van allerlei domeinnamen om pishing, fraude en inbreuk op de merknaam te voorkomen."