Google heeft besloten om ook te gaan reorganiseren. De internetgigant, die populair is geworden door de zoekmachine, heeft ook te kampen met de economische malaise die heerst. Zo gaat Google diverse projecten EOL verklaren en zet het honderden recruiters op straat.

Google trekt de stekker uit de volgende projecten, Google Video, Jaiku, Dodgeball en Google Notebook. De project-reorganisatie komt doordat het project te weinig oplevert, of het nut verdwenen is. Verder moeten zeventig engineers bij Google verhuizen voor hun werk, moeten honderden recruiters een andere baan gaan zoeken en hakt ook de economische crisis bij Google erin. De recruiters zijn niet meer nodig, want Google gaat minder mensen aannemen. De engineers hebben geen kans meer op voldoende projecten en dergelijk op de huidige woonplaats en worden dus gevraagd te verhuizen.

Dat Google het Google Video-project opzegt is niet echt een verassing. Google Video is een hele tijd geleden gestart om te kunnen concurreren met YouTube, maar door de overname van deze gigant door Google zelf is de website vrijwel nutteloos geworden. Men heeft besloten om van Google Video wel de content te behouden, de uploadfunctie sluit echter binnenkort.

Google Notebook was een project waarmee gebruikers documenten konden opslaan op het internet. Besloten is om dit project ook te stoppen, maar blijft online. Zo kunnen gebruikers alsnog gebruik maken van het systeem, maar wordt deze niet doorontwikkelt door Google. Google verwijst op de Google Notebook weblog naar diverse andere diensten van Google die nagenoeg hetzelfde bieden. Dit is onder andere GMail Tasks, Google Docs en Google Bookmarks.

De dienst Jaiku van Google wordt niet geheel stopgezet. Evenals met Google Notebook heeft men besloten om de ontwikkeling stop te zetten, het verschil is echter dat de code van Jaiku opgenomen wordt in de Google Apps Engine en dat deze open-source beschikbaar wordt gemaakt. Op die manier kunnen enthousiastelingen alsnog vooruit met de software.

Ook Dodgeball blijkt de concurrentie, Twitter voornamelijk, niet aan te kunnen. Besloten is om ook dit project EOL te verklaren. Als laatst heeft Google nog besloten om Google Mashup Editor ook stop te zetten, dit project moet vervangen gaan worden door Google Apps Engine. Verder is er besloten om ook Google Catalog Search stop te zetten. Een dienst van Google die men instaat stelde om catalogi te doorzoeken, deze dienst wordt volledig opgedoekt.

Momenteel gaan er nog wat speculaties de ronde waarin gezegd wordt dat Google nog twee diensten wil opdoeken. Dat zouden GrandCentral, een dienst waarmee men gemakkelijker meerdere mobiele nummers kan managen en Knol zijn. Knol is een dienst waarmee men kennis kan delen. Hierover zijn echter nog geen officiële uitspraken over gedaan door Google zelf.