1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft de winnaar van de doodle-contest bekend gemaakt. De winnaar is Josca van Doren. Een Brabander die mee had gedaan aan de wedstrijd van Google, waarbij men zijn of haar eigen doodle moest ontwerpen.

Een doodle is een afbeelding van Google die het originele logo vervangt. De doodle wordt meestal ingezet bij bijzondere gebeurtenissen, zoals kerst en oud & nieuw. Google had echter een wedstrijd uitgeschreven in Nederland waarbij ook andere mensen een doodle konden ontwerpen.

De wedstrijd heette ‘doodle 4 Google "Mijn Nederland"’. Er hebben redelijk wat scholen meegedaan aan de wedstrijd, ongeveer zeshonderd scholen hebben tekeningen ingestuurd voor de wedstrijd, namelijk. Deze zeshonderd scholen hebben een totaal aantal tekeningen van 3432 weten af te leveren. Er kon er echter maar een de winnaar zijn en dat is Josca van Doren uit Handel geworden, een plaats in Noord-Brabant. Josca volgt onderwijs op basisschool De Havelt en zit in groep acht.

Voor de beoordeling had Google diverse echte doodle-tekenaars over laten komen vanuit Zwitserland en Amerika, dit omdat Google Nederland binnenkort vijf jaar bestaat. In totaal waren 24 mensen uitgenodigd om naar Madurodam te komen, waar de ontknoping was.