2min

De nieuwste Office Insider Preview build is beschikbaar. Versie 2208 (build 15601.20028) bevat geen nieuwe functies, maar meerdere bugfixes voor Excel, Access en Outlook.

Microsoft publiceerde de volledige changelog van de Preview Version 2208 (Build 1601.20028) op de website.

Access, Excel en Outlook

De ‘clean cache’-optie van Microsoft Access hoort de cache van een database te verwijderen wanneer de database wordt gesloten. De functie was een tijdlang disfunctioneel, maar is inmiddels weer aan de praat.

Excel ontving twee fixes voor bugs in de formattering van kopteksten. Daarnaast loste Microsoft een probleem op waarbij de inhoud van een grafiek wegviel wanneer gebruikers met meer dan 170 procent inzoomde.

Outlook ontving de meeste fixes. Allereerste patchte Microsoft een probleem waardoor gebruikers van Cloud Settings geen instellingen rondom storage konden aanpassen. Daarnaast bevat de preview een fix voor een bug die Outlook onverwacht afsluit wanneer je het ‘Mensen’-zoekveld gebruikt. Verder zorgde Microsoft ervoor dat Skype for Business niet meer vastloopt bij het uitbreiden van een groep.

Microsoft Windows Current Channel

Naast de Office Insider Preview build lanceerde Microsoft een update in het Windows Current Channel. De Polls-app van Microsoft Teams heeft een nieuw ‘rating’-systeem. Hosts van vergaderingen kunnen makkelijker input verzamelen onder deelnemers.

De Polls-app maakt het vanaf nu mogelijk om vragen aan deelnemers te stellen en de antwoorden in real-time te delen. Je vindt de functie door op ‘Rating’ te klikken bij het aanmaken van een poll.

Tot slot kunnen gebruikers van het Current Channel vanaf nu de ‘Shared with Me’-lijst gebruiken om belangrijke documenten te vinden in Visio.

Tip: Microsoft maakt Defender Experts for Hunting algemeen beschikbaar