Naar verwachting komt Microsoft volgende maand met drie nieuwe mobiele diensten. De softwaregigant is van plan om meer met MobileMe de concurrentie aan te gaan.

Microsoft kondigde in oktober vorig jaar al het in-the-cloudplatform Windows Azure aan en zal zijn software- en servicesplatform verder uitbreiden met drie nieuwe producten die de codenaam SkyLive, SkyBox en SkyMarket hebben gekregen. Naar verwachting zullen alle producten een Windows Live-merk krijgen.

SkyBox is een dienst voor gebruikers waarmee telefoongegevens zoals sms-berichten, contacten en kalenderitems met het internet gesynchroniseerd kunnen worden. Tevens zal SkyBox automatische back-up- en hersteldiensten, toegang en beheer van telefoondata en eenvoudige communicatie en bestanden en gegevens delen met anderen omvatten.

De tweede dienst genaamd SkyLine is juist weer gericht op het mkb, maar doet eigenlijk hetzelfde als SkyBox. SkyLine heeft als extraatje Exchange-ondersteuning voor eigen domeinen.

Een AppStore-concurrent is de laatste dienst die Microsoft naar verwachting onder de codenaam SkyMarket zal introduceren. De vermoedens van SkyMarket werden in september 2008 voor het eerst gevoed dankzij een openstaande vacature.

Alleen Windows Mobile-apparaten zullen gebruik kunnen maken van SkyMarket, waarin duizenden applicaties voor Windows Mobile te downloaden zullen zijn.

Het laatste gerucht is dat volgende maand eindelijk Windows Mobile 6.5 onthuld wordt. Dit product werd in november vorig jaar al getest door hard- en softwarepartners en zou uitgebracht worden in het eerste kwartaal van 2009. Over het mobiele besturingssysteem is nog maar weinig bekend.

Lees meer