In Nederland is de veiling van de verschillende WiMAX-frequenties al meerdere keren uitgesteld. De veiling is nu in het begin van 2010 gepland. Niet alleen Nederland heeft last van vertragingen van de veiling.

Veel Europese landen hadden de veiling in 2008 gepland maar in veel gevallen is de veiling ernstig vertraagd. Alleen in Noorwegen en Zweden heeft er een veiling plaatsgevonden en hebben negen partijen een licentie verkregen. Dit blijkt uit een inventarisatie van technologieuitgave Unstrung.

Landen die al vertraging opgelopen hebben zijn onder andere Duitsland, Engeland en Frankrijk. Het is in deze landen nog heel onduidelijk wanneer de veiling plaats zal vinden. Belangstellende telecom- en kabelproviders tasten ook nog in het duister. Vooral de voorwaarden die gesteld worden zorgen voor vertraging. Hier is namelijk nog veel onenigheid over waardoor de veiling niet plaats kan vinden. België wil de veiling dit jaar nog plaats laten vinden. Een precieze datum hiervoor is niet bekend gemaakt.