2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft aangekondigd dat de nieuwste versie van iLife vanaf morgen – 27 januari 2009 – beschikbaar zal zijn. Vroege bestellers van de software hebben inmiddels te horen gekregen dat hun pakket klaargemaakt is voor verzending.

Apple presenteerde iLife ’09 eerder deze maand tijdens de Macworld Expo. De nieuwe iLife ’09 dat bestaat uit iPhoto, iMovie, GarageBand, iWeb en iDVD. Tijdens de keynote liet Apple alleen de belangrijkste nieuwe functies van iPhoto, iMovie en GarageBand zien. In de uitgebreide samenvatting van de keynote vind je een overzicht van deze functies.

De nieuwe versie wordt vanaf morgen gratis meegeleverd met alle nieuwe Macs. Het pakket daarnaast ook los te koop voor 79 euro. Een Family Pack met vijf licenties kost 99 euro. Voor mensen die op of na 6 januari een Mac zonder iLife ’09 hebben gekocht, heeft Apple een speciaal Up-to-Date-programma in het leven geroepen. Wie hieraan deelneemt kan voor de administratiekosten à 8,95 euro upgraden naar de nieuwste versie van iLife.

Overigens werkt de nieuwe versie van iLife alleen met Mac OS X 10.5.6. Daarom biedt Apple, voor wie Mac OS X Leopard niet heeft, ook een speciale Mac Box Set aan. Deze bevat naast iLife ’09 en Mac OS X Leopard ook nog de nieuwe versie van iWork, die eerder deze maand is uitgebracht. De Mac Box Set kost 169 euro. Wie er voor kiest om de Mac Box Set in plaats van alle pakketten los te kopen kan een besparing tegemoet zien van 118 euro.