2min

Tags in dit artikel

,

Apple heeft gisteren, dinsdag 7 augustus, de nieuwe versie van haar entertainmentpakket iLife uitgebracht. Het pakket bevat alle applicaties die zich ook bevonden in de vorige versie, te weten iPhoto, iMovie, iWeb en iDVD.

iPhoto categoriseert de genomen digitale foto’s op gebeurtenis. In plaats van het handmatig sorteren van alle foto’s in de verschillende mappen, kunnen de gebruikers er een tag aan toevoegen zoals ‘verjaardag’ of ’trouwdag’. Ook is het achteraf mogelijk om een groep foto’s te doorzoeken aan de hand van de datum waarop de foto genomen is.
Ook zal iPhoto volledig geïntegreerd worden met .Mac, de service van Apple om gebruikers hun foto’s te laten delen met de hele wereld.

iMovie is geheel overhoop gehaald om de gebruikers een snellere en gebruikersvriendelijke manier van films maken aan te bieden. Het maken van een video is hierdoor vooral drag-and-drop geworden. Ook is het mogelijk om bijna elk formaat video te importeren en kunnen er ook verscheidene formaten vervolgens geëxporteerd worden. Onder de te exporteren formaten is ook een formaat welke specifiek voor iTunes en mobiele apparaten is. Hiernaast is er ook een mogelijkheid om deze foto’s direct te kunnen uploaden naar YouTube en deze ook gelijk om te zetten naar een geschikte kwaliteit daarvoor.

Met iWeb wilt Apple het proces voor het maken van websites nog een stuk vereenvoudigen, dit is onder andere gedaan door ervoor te zorgen dat het integreren van dingen als Google Maps en Google AdSense slechts een enkele klik van de muis vereist.

Als laatste heeft Apple in iDVD een aantal nieuwe methoden voor het encoderen van de films aangebracht.
De nieuwe versie van iLife zal verkocht worden samen met alle nieuwe verkopen van Mac’s welke beschikbaar zijn sinds gisteren, dinsdag 7 augustus. Wanneer de software los gekocht wordt kost deze ongeveer 80 dollar.